6 may 2010

BANDES PER A LES FALLERES O NO???


La primera notícia que he llegit este matí, és que la Junta Central Fallera vol llevar les bandes a les falleres.Vosaltres que penseu, banda per a la cort o no???

La Banda naix com símbol distintiu, però no de Fallera o no, si no del màxim càrrec, i es creu que naix per imitació a la qual es considera la Primera Fallera Major que va ser Llavor Samper, ja que en 1929 quan va ser triada Miss Espanya, va ser la representant i responsable de rebre institucionalment als vistants, i com a Miss lluia la banda acreditativa.La següent reina de les Falles va ser Angeles Algarra que curiosament lluia la Banda amb els colors de la senyera mentre que la seua cort d'honor ho feia amb la bandera d'Espanya.

A partir de este moment, les comissions a poc a poc van imitant i copiant la figura de la Fallera Major. És dificil que es tinguen fotos de finals del XIX de Falleres amb Banda, i és molt lógic l'ús de la Banda com a càrrec representatiu però no generalitzat.

El debat d'anar marcades o no, és una comparança amb l'home, ja que amb la desaparició del vestit de faller (el de negre) els homens deixen d'usar el Faixí, similar a la banda, i deixen d'utilitzar el "símbol representatiu" de la comissió amb total normalitat, i el substitueixen en alguns casos amb una insignia.

8 comentarios:

Anónimo dijo...

BANDES SÍII!ENS IDENTIFIQUEN COM A MEMBRES DE UNA COMISSIÓ FALLERA!I NOSALTRES,LES FALLERES, LLUÏM ELS ESCUDS DE NOSTRES FALLES AMB MOLT D'ORGULL!VOTE QUE SÍ!

Anónimo dijo...

bueno jo ja no soc fallera ,pwero per a mi un traje si no du banda es com si li faltara algo!olinka

mels dijo...

això és veritat?si les lleven...que raro serà!que fagen algo nou pa els homens que identifique de quina falla son...jeje

mels dijo...

ademés en la presentació que fariem??

karla dijo...

Jo ho he llegit en la web de una falla de valència.Però crec que ja fa anys que se està parlant de este tema i mai ho han fet...Ademés, nosaltres som de Sueca, i qui vindrà a llevar-nos les bandes??Camps??jaja

Anónimo dijo...

bandes no, si ells ja no porten "fajin" per què nosaltres hem de portar alguna cosa que tapa mig cos...
El banderí identifica a la falla i a tots els que van darrere

Anónimo dijo...

Es poden utilitzar carambes amb l'escud de la falla

Anónimo dijo...

la banda al puesto, i fora de innovar tanta cosa q al final el trage de fallera seria en minifalda, hombre ya