3 abr 2008

PREMIS PIMENTÓ


Fallers i falleres de la Ronda País Valencià, com tots sabeu, aquest any m'ha tocat ser jutge en la Segon Edició dels Premis Pimentó. Ha sigut una tasca realment complicada, però, jo i els meus assessors, hem intentat premiar a aquells que més han merescut el reconeixement a la trajectòria pimentonera d'aquest any.
Cal dir que a la falla s'han produït una série de baixes per problemes estomacals, com és el cas del Carnisser, Olga, però sobretot, de l'antic campió dels Premis Pimentó, Eric Colecha. L'alcohol de vegades ens dóna males passades, un fort abraç per als tres, el proper any tot anirà millor.
Qui no ha patit de l'estómac, ha sigut el flamant campió, Ruben Cerrós (Crispín), ha demostrat que hui per hui, no té rival a l'hora d'engarrofar-se i fer el seu show, al que tots estam acostumats, però del que sempre n'extraguem records inoblidables.
Com a segon classificat, podem trobar a Xusky, animador de la xaranga, que aconsegueix el seu punt màxim d'embriaguesa a les cercaviles i dinars al cau.
El tercer, i no per això menys important, és el Flare, també conegut per Flarutxel, que en un cap de setmana terrorífic, a aconseguit l'alta puntuació que la situat al pòdium.
Aquests són els 3 principals pimentels pel que fa a la classificació per punts, la lliga de les falles, però també cal destacar la resta de competicions, no menys importants.
En l'apartat de Rookie de l'any ha destacat el Taby, com a mostra més visible de la penya els calçotets, no obstant això, cal dir que aquest premi és fa extensible per a tota la quadrilla en general. Aquests joves han demostrat que poden formar part de la falla, i que, a més a més, cal mimar-los i recolzar-los, perquè són el futur d'aquesta comissió, i ens donaran grans moments d'alegries, riallles, garrofes i...futurs pimentels per als Premis Pimentó.
Pel que fa al guanyador del premi de les velles glòries, crec que no admiteix génere de dubtes, el so Willy, any rere any, ens demostra que l'edat no és inconvenient per delectar-nos amb la seua brutal capacitat per a absorbir cassalles. Passen les falles, passen els anys, però Willy sempre està ahí.
Passem a comentar el premi a la regularitat, i aquest se l'emporta el mateix conserge. Com no podia ser d'altra manera, Kike (El femat), guanya aquest premi amb solvència, a anys llum podríem trobar el segon candidat. El Femat obria i tancava el casal, i sempre amb un cubata o una cassalleta a la mà.
Un altre dels premis importants és el del xampinyó de l'any. Aquest va ser un premi dificil d'atorgar, no perquè no hi hagués grans bufes monumentals, sinó perquè el guanyador d'aquest premi, va utilitzar el seu do de la imitació per confondre els jutges.
Primerament parlà en un idioma totalment inintel•ligible per a qualsevol ésser humà, després el confonguérem amb la senyoreta Rotenmeyer, a causa de la baixada de les ulleres a la punta del nas, a continuació imità el Crispín llançant-se al damunt d’una tanca d'obra, seguint els passos del mateix Rubén. En acabant aparegué la seua faceta de superheroi, l’Spiderman li portava aigua fent volantins, bots i d'altres espectacles saltinbanquis, i per últim, intentà introduir-se a la penya els calçotets, aquest va ser el seu error, ja que l'estil dels calçotets variava considerablement respecte a la resta dels membres. Pakito, eres una màquina.
Per acabar el llistat de premis, nomenarem el premi honorífic. Aquest premi ja estava atorgat des de la presentació, però no per açò aquest any ens ha defraudat. Ha inventat el ball del macarró, ens ha ensenyat a ballar la tribu comanxe amb el seua respectiva foguera, a cantat i tocat fins a l'extenuació i ens a llepat a tots l'orella en moments en què necessitàvem imperiosament una dutxa. Aquest premi no fa falta ni comentar-lo, i és per al senyor Marcos, àlies el Macarra.
Enumerats tots els premis, cal dir que com tots sabem, no estan tots els que són, però si són tots els que estan. Tanmateix, jo i els meus assessors hem de reconeixer que hem comés errors que cal millorar. En primer lloc, el proper any farem una gala on es lliuraran tots els premis, i en segon lloc i més important, farem tres llistes per a nomenar la major part possible de pimentels, ja que aquesta falla en té per a donar i vendre. Farem un llistat per a la secció masculina, un per a la secció femenina i un últim sols per a Crispín, així serà l'ùnica manera que la resta puga optar al primer premi. Dit açò i per acabar, mostrar la meua gratitud per la facilitat que han mostrat els fallers i falleres per a ser candidats als premis, i dir que aquestos són tan sols una anècdota més per a què l'important, és a dir, els fallers i falleres, ens ho passem bé i puguem gaudir de la festa. Un fort abraç a tots!!!!



Bude


16 comentarios:

karla dijo...

Gran article!!!que canya!jajaja!
ENHORABONA A TOTS ELS GALARDONATS!!
Per a qui seràn els proxims premis pinmentó???

Anónimo dijo...

jajaja molt bó!!enhorabona pimentels!!!!

Anónimo dijo...

GRAN ARTICLE FALLERS!AÇO ES DIU FER FALLA I LO ALTRE TONTERIESSSSSS

Anónimo dijo...

CO MOLA BUDE! M'HE PIXAT DE LA RISA!!

Anónimo dijo...

je bud! q booo! m'ha descollonat a saco!! a sigut bonísim!!!!

Anónimo dijo...

hola bude, com estás? el article molt divertit, a vore si ens escrius mes de ves en quan! xiquetes al any que b, ens tindrem que esforçar mes per a guanyar algun premi!

Anónimo dijo...

bueno, jo guanyi el 2on premi dl dia 16, algo es algo, no?? jejeje

karla dijo...

Jo sincerament, crec, que mes no me puc esforçar...ja he fet prou este any ja...jeje

San-vala dijo...

Molt bon article Bude me risc molt llegint-lo. El primer premi per a Críspin merescut ixe es un crack.

A vore si no es l'últim...

Anónimo dijo...

SOU UNS CRAKS!!!!!!!!

Anónimo dijo...

colli avore si cambieu la pagina ja

Anónimo dijo...

enviam un article i heu canvie enseguideta ¡¡va anima't!!

karla dijo...

Aixó,aixó, que tots podem participar...

Anónimo dijo...

No eu he dit en mala intensió, lo que m´agrada entrar a la vostra falla, i a mes jo no tinc tanta façilitat de paraula com per ascriure un article.
pero graçies

Anónimo dijo...

trankil o trankila estas perdona jejeje pero de veres te dic que estas convida a escriure un article que de segur heu faries perfecte, tot es tirar-se al bou o al torero jejejeje ;-)

Anónimo dijo...

Al torero millor,jejeje