18 may 2007

Els cartons de la barriada... (San Vala)


Els cartons de la barriada...

Bon dia tinguen vostes senyors i senyores blogers de la Ronda, de qualsevol falla del nostre poble, gent de qualsevol ciutat fallera o no fallera, en definitiva gent de qualsevol racó del món. Lleguint l’article del meu amic Morell m’he enrecordat de l’importància dels cartons de la barriada tant económica, com tradicional, com sentimental.

Económica perquè es una font d’ingresos per a la comisió i tot el que siga sumar beneficia a la festa fallera a la vostra comisió ja siga molt o poc. Tradicional perquè es un acte faller que es realitza desde temps remots a una comisió, el qual identifica la barriada com a teua i es deu cuidar com part de la falla. Per ficar-vos un exemple per a mi es més important fer una Repartida de Llibrets per tota la barriada sense deixar-te cap carrer que ixir a la Visita Cortesía. Finalment sentimental perquè es crea una complicitat entre la gent que paga el cartó i els fallers que el cobren. Esta gent se sent orgullosa de col•laborar i com no els fallers es senten orgullosos de que col•laboren.

El que estava fent el meu amic era una crida per a què la gent acudeixca a dinar i per la vesprada a fer cartons. Que aneu a fer aquest disabte millor que anar de dinar al vostre cau amb els vostres amics fallers i falleres i recordar anècdotes de falles i per acavar de rematar la festa a fer cartonets. Jo no meu pensaría aneu a la falla, feu falla, feu cartons, feu-se les casalles de rigor, pareu taules, jugueu la trucada o la chamelà avanç d’anar als cartons i voreu que disabte més divertit amb els vostres amics fallers.

Esta clar que avanç esta l’obligació que la devoció si teniu feina com Ruth i Ximo, o algún viatge programat com Mirufret i Mauri pues no se pot i ja esta. Però gent com Morell, Eva... que si que poden anar ja estan nerviosets. Bueno no m’enrotlle que després el Bude, jejejejejejeje...



Escrit per San Vala

5 comentarios:

San Karrega dijo...

Si es que a qui no te feina....

San-vala dijo...

Les falles li'n donen, jejejejejejejejeje

Anónimo dijo...

jeje, q bo eres San Vala...

Anónimo dijo...

TB T DIC Q ENCARA Q TINGA UN VIAGE PRIGRAMAT M MOLARIA MOLT ANAR XQ ES COM TORNAR A REVIURE... COLLIII!!!

Carlos Miragall dijo...

No vull fer publicitat, però vos recomane la visita al meu blog.

www.mal-ninot-bola.blogspot.com

És increible el que passa al nostre món...