4 jun 2007

Els majors o dones i homens d’edat avançada...



Bon dia fallers i falleres de la Ronda i seguidors bloguers d’altres falles. La veritat es que tenia el mono d’escriure al vostre blog perquè no es el mateix escriure sobre la teua falla que sobre altra falla vos ho put asegurar, però en definitiva escrius sobre la festa fallera que es lo bònic. Aquestes setmanes pasades m’ha segut imposible i aquesta m’ha vengut xustet però ací teniu l’article espere que vos agrade.

M’agradaria començar l’article donant l’enhorabona al equip de bàsquet femení per la consecució del campionat de bàsquet. Les vaig vore jugant la seminfinal contra la meua falla i en vaig quedar gratament impresionat. Vaig pensar deseguida “este any no se si guanyara altra volta la Sales”. En quant al resultat de les nostres tambè hem vaig quedar satisfet perquè tenim copa i al igual que vosaltres suaren pel seu escut.

Tambè m’agradaria destacar el crit de SOS per a què la gent colabore més al blog fet per Morello la setmana pasada. Açò va animar a la meua amiga Démelsa i a la meua Prima Isabel a fer uns articles molt emotius i bònics, però no es prou. Penseu que sou la tira de fallers i el blog sols el porta un, nosaltres a la nostra falla són més i al ser més sempre hi han coses que contar i teniu en conter que el manteniment tambè conta i furta temps. Però com dit sempre açò es una devoció no una obligació.

En quant als majors o com diuen a la meua falla homes i dones d’edat avançada en el vostre blog encara no havia parlat d’ells. Parlaré en general perquè degut a la meua ignorància en conec a molt pocs. Són la veu de l’experiència molts d’ells seran fundadors o quasi fundadors i saben més de falla que tots els joves junts. Per això tenim que escoltar-los, fer-los cas moltes voltes perquè saben el que es diuen: “l’experiència fa al mestre”.

Jo he aprés molt d’ells i supose que vosaltres tambè però el aprendizatje d’un faller no deu parar mai perquè la vida evoluciona i les falles amb elles. Hi ha que saber agafar les paraules sabies dels majors i aclopar-les als nostres temps. I altra cosa més important saber donar-los descans quant estiguen cremats perquè ells volen tant la falla que descansen un any i després tenen mono de falla. Els joves deguem formar-mos i estar preparats per donar el pas quant els majors vullguen descansar.



Article del amic San Vala

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Grasies pel teu comentari sanvala, pero avoltes els majors es pensen que tenen mes dret que els demes per ser mes anys fallers, y aixo no es aixina. Supose que en totes les falles passa lo mateix.Pero si que es veritat que parlen desde la veu de la experiensia.

Amic fep dijo...

Amic/amiga anonim. No es que tinguen mes dret, tenen el mateix que tots el fallers, pero pensa que l'experiencia es un grau. Un bon faller i amb experiencia pot adelantar-se a qualsevol situacio que pasarà dins de la comissió, i aixo, pense jo, en la meua modesta opinio, que ja es prou per sentir el que tenen que dir i valorar les seues paraules.

Moltes vegades pensem que els "majors" van de sobraos i no ens agrada el que tenen que dir, pero a la llarga acabarem vejent que algo de rao tenien en les seues postures i els seus comentaris.

Un consell, escoltem als que sapiguen de falla, ens va a ajudar molt a tots. Per experiencia...

San-vala dijo...

Anava a contestar-te, però ja ho fet el fep, estic en la mateixa línea que l'amic fep.

Pense que als majors hi ha que escoltar-los i aprendre d'ells igual a voltes la seua actitud pareix un poc prepotent, però no es així sinó es la confiança que li dona el saber tant de falla. Això fa parle molt segur del que diu...